Casa de Misericòrdia de Barcelona

      Activitats de la Residència Escolar Casa de Misericòrdia

En resum, les activitats realitzades durant el curs 2011-2012 en relació a la línia social de la Fundació són l’escolarització de les nenes acollides en l’internat a l’Escola Labouré; la participació de les nenes en les activitats extraescolars dissenyades per l’Escola Labouré (desglossades en un punt apart); la coordinació en les activitats quotidianes planificades per la comunitat de religioses que s’ocupen de les necessitats bàsiques de les menors acollides en règim obert: alimentació, vestuari, higiene, estudi i oci; el temps d’estudi per grups de nivell escolar, dut a terme per les germanes de la Residència; el reforç escolar individual, dut a terme per persones voluntàries; activitats i sortides lúdiques programades, especialment, per al mes de juny en què l’escola no té activitat lectiva per la tarda; les festes i celebracions: celebració de la Miraculosa, Sant Vicenç de Paül, Santa Lluïsa de Marillac..., i sopar de Nadal, Festa dels Reis, sopar de final de curs...

Activitats extraescolars de la Residència Escolar Casa de Misericòrdia

Des de la Residència, oferim activitats extraescolars per tal de poder proporcionar a les noies alternatives de lleure i/o que complementin l’educació que reben a l’escola.

Una de les necessitats detectades en el grup és la de reforç escolar individualitzat. És per això que tenim aquest aspecte en especial consideració per tal de possibilitar a les noies el reforçar els seus punts més febles, per tal que puguin compensar les dificultats amb les que es troben en les diferents àrees de coneixement, a través d’un reforç educatiu tant a nivell individual com grupal.

Hi ha un altre tipus d’activitats com anar a jugar al parc que considerem necessàries per les més petites, donat que necessiten canviar d’espai per jugar i relacionar-se lliurement.Adreçat a les noies de l’ESO, aquest curs s’ha ofert un taller de Comunicació per a la resolució de conflictes.

Així mateix, un grup de noies d’ESO han tingut l’oportunitat de fer un servei de voluntariat  a altres residènies dedicades a la gent gran. 

Vacances d’estiu de la Residència Escolar Casa de Misericòrdia

Durant més de 50 anys s’han preparat vacances d’estiu per les nenes de la Residència Escolar Casa Misericòrdia de Barcelona.

En finalitzar el curs escolar, a l’estiu, s'organitzen les colonies. Aquestes es duen a terme gràcies a un equip de monitor/res voluntaries i a les nenes de la Residència.

Es tracta d’oferir a les noies una activitat alternativa a la residència i en grup, on poder seguir treballant hàbits, valors i completar el seu desenvolupament integral que es va treballant al llarg de tot el curs escolar. Suposa un moment important de l’any on els aprenentatges i els hàbits adquirits durant el curs es poden posar en pràctica en un ambient diferent i més distès de l’habitual, generant dinàmiques positives entre les residents i fomentant la cohesió i cooperació grupal.

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onDilluns, 25 Febrer 2013 12:00
More in this category: Jocs Florals »
back to top

Calendari d'activitats

Octubre   2017
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Notícies & Activitats

Busques alguna cosa?

Vols col·laborar amb la Fundacio?

Fes-te voluntari! Col·labora amb nosaltres i forma part del nostre projecte.Informa't

Dins l'escola

20.02.2013

Dins l'escola

És una escola concertada amb el Departament d’Ensenyament on estudie...

Llegir mes

Arxiu Històric