La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona acull un grup de 20 refugiats ucraïnesos

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona acull un grup de 20 refugiats ucraïnesos Featured

Es tracta d’un grup de 20 persones, la majoria infants i joves menors d’edat, procedents d’un orfenat de Kiev, que han hagut de fugir de la capital d’Ucraïna a causa de la guerra. La Fundació Casa de Misericòria els ha acollit temporalment a Can Masriera, la seva casa de colònies de Llavaneres, a l’espera d’un allotjament més definitiu.  

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona (FCMB), ha decidit acollir provisionalment, a petició de l’Ajuntament de Llavaneres, un grup de 20 refugiats ucraïnesos, la majoria menors d’edat. Els refugiats van arribar a la casa de colònies de Can Masriera el dissabte 5 de març a la nit, exhaustos, després d’un llarg periple des de Kíiv, fins a la frontera amb Polònia, Varsòvia, Cracòvia i finalment Barcelona.

La majoria dels infants i joves, entre els quals hi ha una nena d’un any, procedeixen d’un ofenat de Kíiv, que van haver d’abandonar un cop iniciada la guerra a causa dels bombardejos. També formen part del grup la directora de l’orfenat i 3 dones més, mares d’altres infants del grup, atès que tots els homes majors de 18 anys s’han vist obligats a quedar-se a lluitar a Ucraïna.

L’Ajuntament de Llavaneres, amb l’alcalde i la regidora de Serveis Socials al capdavant, s’ha implicat directament en l’acollida dels refugiats vetllant per tal que tinguessin cobertes totes les necessitats bàsiques (roba, medicaments, etc.), i assumint la major part del cost de l’estada.

No obstant, la solució definitiva pel que fa a l’allotjament dels refugiats, requereix de la participació de la Direcció General d’Infància l’Adolescència (DGAIA), atès que és l’Administració qui haurà d’assumir la tutela dels infants no acompanyats i, potseriorment, decidir a qui li confía la custòdia dels infants.

Per la seva banda, la FCMB no només ha assumit una part del cost de l’estada dels refugiats, sinó que la iniciativa compta amb el suport explícit tant del seu Patronat, com de tot l’equip professional de Can Masriera i de tota la Fundació.