Què fem

 

AJUTS

 

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona, durant l’exercici 2012, ha concedit en la seva línia d’ajuts a altres entitats, un total de 151.950€.

 

La quantitat total anterior inclou recapte d’aliments, projectes, ajudes externes de socialització d’infants i joves en risc d’exclusió social, ajudes extraescolars de reforç d’estudi i bisbats.

 

OBRA SOCIAL ASSISTENCIAL

 

La Residència està situada al carrer Elisabets 8-10, on acull gratuïtament a nenes procedents de famílies desestructurades i/o amb mancances econòmiques greus, preferentment residents al districte de Ciutat Vella, a qui proporciona acolliment social, en règim de pensió completa, i formació docent (nivells d’infantil, Primària i de Secundària Obligatòria) a l’Escola Labouré, centre concertat amb el Departament d’Ensenyament, de la  Generalitat de Catalunya, el qual es troba ubicat al mateix recinte. Les nenes de la Residència són ateses per una comunitat de nou Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, a qui La Fundació els hi proporciona casa (disposant d’un espai de l’ordre de 2.000 m²) i, es fa càrrec de totes les despeses que es puguin derivar de la seva convivència quotidiana, i efectuant les inversions que es necessitin pel condicionament del seu allotjament. Les nenes acollides gaudeixen d’un règim obert i, per tant, romanen a la Residència de dilluns a divendres, amb règim obert de cap de setmana.

 

Arxiu Històric

 

Actualment, l’Arxiu Històric està format per un fons documental que consta d’un total aproximat de 100 m lineals de documentació integrat per 272 volums, 320 carpetes, 64 lligalls, 6 cartularis i 75 capses de documentació diversa; així com un conjunt de 100 pergamins. Alhora, s’ha constituït una biblioteca auxiliar i un fons hemerogràfic.

 

           L’Arxiu fotogràfic recull un total de 801 fitxes fotogràfiques en suport positiu, fotogravat i plaques de vidre. Aquest valuós conjunt fotogràfic és testimoni directe de la vida quotidiana de les asilades en la institució i, al mateix temps, de les transformacions arquitectòniques i urbanístiques que ha experimentat la institució des de 1900 fins avui dia.

 

      Altres serveis que ofereix l’Arxiu és el de reprografia, sempre que l’estat del document ho permeti, informació i assessorament sobre els temes que els investigadors volen tractar, adreçant-los a altres arxius i/o centres documentals més específics als seus treballs de recerca. L’Arxiu Històric de la Casa de Misericòrdia ofereix informació i consulta documental i bibliogràfica en la sala de l’arxiu, per correu o per e-mail. L’accés a la consulta de la documentació que integra l’Arxiu Històric Casa de Misericòrdia de Barcelona, es regeix segons la Llei 10/2001 de 13 de juliol, d’arxius i documents.

 

 

 

 

Last modified onDilluns, 02 Setembre 2013 10:46
More in this category: « CAPÍTOL 6: Estatuts »

Fes la teva donacióGràcies a tu tindran un futur millor.

El teu ajut anirà íntegrament destinat a la nostra Obra Social “Residència Infantil Elisabets”. Amb el teu suport cobrirem les necessitats de les nenes acollides a la residència: allotjament, alimentació, formació, etc. Gràcies a tu tindran un futur millor.

Fes logo vector bizumal 33425

Si no saps com fer-ho, clica aqui.