CAN MASRIERA OBTÉ EL CERTIFICAT BIOSPHERE

El passat 23 de febrer, a Pineda de Mar, es va celebrar l’acte oficial de lliurament de distintius de compromís biosphere i punts d’informació turística, a un centenar d’empreses de serveis turístics i vuit d’entitats de la comarca del Maresme. La casa de colònies Can Masriera, de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona, va ser una de les entitats reconegudes, i la seva directora, Maria Josep Subirachs, va recollir personalment el distintiu.  

Al març de 2022 Can Masriera va iniciar les gestions i la preparació per a l’obtenció del certificat Biosphere. El procés ha consistit en reunions informatives, visites, preparació de documents sobre el funcionament de la casa i el medi ambient, sensibilització en matèria de sostenibilitat, etc. En finalitzar tot el procés, el projecte va passar per un tribunal d’experts i el mes de desembre del 2022 Can Masriera va obtenir el certificat Biosphere, sent la primera casa de colònies del Maresme en aconseguir aquest reconeixement. 

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere és un programa adreçat a empreses, serveis i entitats públiques de les comarques de la província de Barcelona que volen millorar la seva gestió en sostenibilitat turística i el seu posicionament com a destinació turística sostenible.

El projecte reconeix les bones pràctiques que, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben. El projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i està previst que siguin les empreses i entitats de serveis turístics els que liderin la seva implantació territorial.

Contacte

Vols contactar amb la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona?