FUNDACIÓ CASA DE MISERICÒRDIA DE BARCELONA

La fundació des de l'origen fins l'actualitat.

Coneix els nostres origens 

Coneix-nos

Traspàs Sr. President

logo darkEl Patronat de la Fundació Casa de Misericòrdia comunica el traspàs del seu President, Sr. Josep Maria Genescà i Vidal el 3 de maig de 2021 en la pau del Senyor. Preguem el tinguin en compte en les seves oracions.

 

 

 

La Fundació

logo darkL´orígen de la Casa de Misericòrdia es remunta a l´any 1581, quan el seu fun- dador, el sacerdot i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Diego Pérez de Valdivia, consternat per el gran nombre de persones pobres que havia als carrers de la ciutat sense sostre on allotjar-se, va obtenir l´ajut del Consell de Cent, per a fundar un asil en la Casa dels Àngels. Aquest asil adoptaria poc després, el 24 de febrer de 1584, el nom d´Hospital de Nostra Senyora de la Misericòrdia. L´any 1684 es va singularitzar l´activitat d´aquesta institució, en acordar el Consell de Cent que la seva dedicació es concretés en l´aco- lliment de "donzelles necessitades d´ampar". Aquesta ha estat l´obra so- cial que des d'aleshores ha centrat l´activitat de la Casa de Misericòrdia; fent palesa durant més de quatre-cents anys de treball la seva voluntat de servei i solidaritat amb les persones necessitades. El 10 d´octubre de 1984 es constituí la Casa de Misericòrdia com a entitat jurídica, reafermant el propòsit de continuar amb la seva obra benèfica i assistencial. Tanmateix, es proposà ampliar la seva activitat social, potenciant també una obra cultural de caràcter popular.El 10 d´octubre de 1984 es constituí la Casa de Misericòrdia com a entitat jurídica, reafermant el propòsit de continuar amb la seva obra benèfica i assistencial. Tanmateix, es proposà ampliar la seva activitat social, potenciant també una obra cultural de caràcter popular.

 

Fes la teva donacióGràcies a tu tindran un futur millor.

El teu ajut anirà íntegrament destinat a la nostra Obra Social “Residència Infantil Elisabets”. Amb el teu suport cobrirem les necessitats de les nenes acollides a la residència: allotjament, alimentació, formació, etc. Gràcies a tu tindran un futur millor.

Fes logo vector bizumal 33425

Si no saps com fer-ho, clica aqui.

Arxiu històric

Accedeix a l'Arxiu
Històric

online ara

Arxiu HistòricConsulta'l Online

L’Arxiu fotogràfic recull un total de 801 fitxes fotogràfiques en suport positiu, fotogravat i plaques de vidre. Aquest valuós conjunt fotogràfic és testimoni directe de la vida quotidiana de les asilades en la institució i, al mateix temps, de les transformacions arquitectòniques i urbanístiques que ha experimentat la institució des de 1900 fins avui dia. Altres serveis que ofereix l’Arxiu és el de reprografia, sempre que l’estat del document ho permeti, informació i assessorament sobre els temes que els investigadors volen tractar, adreçant-los a altres arxius i/o centres documentals més específics als seus treballs de recerca. L’Arxiu Històric de la Casa de Misericòrdia ofereix informació i consulta documental i bibliogràfica en la sala de l’arxiu, per correu o per e-mail. L’accés a la consulta de la documentació que integra l’Arxiu Històric Casa de Misericòrdia de Barcelona, es regeix segons la Llei 10/2001 de 13 de juliol, d’arxius i documents.

 Més informació

Notícies & Activitats

VII Jornada FCMB: L'IMPACTE DEL COVID-19 EN LA INFANTES I LA JOVENTUT

VII Jornada FCMB: L'IMPACTE DEL COVID-19…


"L'educació té el repte ètic i tècnic d…

Traspàs del nostre president, Sr. Josep Maria Genescà i VIdal

Traspàs del nostre president, Sr. Josep …


    El Patronat de la Fund…

Jornada: L'impacte del COVID-19 a la infantesa i a la joventud
Concert VOZES a Can Masriera

Contacta amb nosaltres

 

Formulari de contacte

Si necessita informació sobre la fundació, aixi com sobre les nostres activitats, cursos, tallers o vol concertar una visita. Si us plau ompli aquest formulari i ens posarem en contacte amb vostè

Please type your full name.

Entrada no válida

Entrada no válida

Invalid email address.

Please tell us how big is your company.

Entrada no válida

Invalid Input

ADREÇA C/ Elisabets, 8-10
08001 Barcelona
Tels. 93 302 16 92 - 93 302 71 29
Fax. 93 318 23 67
e-mail. fcmb@fcmb.org

Veure al mapa