FUNDACIÓ CASA DE MISERICÒRDIA DE BARCELONA

La fundació des de l'origen fins l'actualitat.

Coneix els nostres origens 

Actualitat

Can Masriera obté el certificat Biosphere

Can Masriera obté el certificat Biospher…


El proppassat 23 de febrer, a Pineda de …

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona rep la distinció d'Entitat Centenària

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barc…


El passat dia 8 de febrer es va celebrar…

Coneix-nos

La Fundació

logo darkL´orígen de la Casa de Misericòrdia es remunta a l´any 1581, quan el seu fun- dador, el sacerdot i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Diego Pérez de Valdivia, consternat per el gran nombre de persones pobres que havia als carrers de la ciutat sense sostre on allotjar-se, va obtenir l´ajut del Consell de Cent, per a fundar un asil en la Casa dels Àngels. Aquest asil adoptaria poc després, el 24 de febrer de 1584, el nom d´Hospital de Nostra Senyora de la Misericòrdia. L´any 1684 es va singularitzar l´activitat d´aquesta institució, en acordar el Consell de Cent que la seva dedicació es concretés en l´aco- lliment de "donzelles necessitades d´ampar". Aquesta ha estat l´obra so- cial que des d'aleshores ha centrat l´activitat de la Casa de Misericòrdia; fent palesa durant més de quatre-cents anys de treball la seva voluntat de servei i solidaritat amb les persones necessitades. El 10 d´octubre de 1984 es constituí la Casa de Misericòrdia com a entitat jurídica, reafermant el propòsit de continuar amb la seva obra benèfica i assistencial. Tanmateix, es proposà ampliar la seva activitat social, potenciant també una obra cultural de caràcter popular.El 10 d´octubre de 1984 es constituí la Casa de Misericòrdia com a entitat jurídica, reafermant el propòsit de continuar amb la seva obra benèfica i assistencial. Tanmateix, es proposà ampliar la seva activitat social, potenciant també una obra cultural de caràcter popular.

 

Arxiu històric

Accedeix a l'Arxiu
Històric

online ara

Arxiu HistòricConsulta'l Online

L’Arxiu fotogràfic recull un total de 801 fitxes fotogràfiques en suport positiu, fotogravat i plaques de vidre. Aquest valuós conjunt fotogràfic és testimoni directe de la vida quotidiana de les asilades en la institució i, al mateix temps, de les transformacions arquitectòniques i urbanístiques que ha experimentat la institució des de 1900 fins avui dia. Altres serveis que ofereix l’Arxiu és el de reprografia, sempre que l’estat del document ho permeti, informació i assessorament sobre els temes que els investigadors volen tractar, adreçant-los a altres arxius i/o centres documentals més específics als seus treballs de recerca. L’Arxiu Històric de la Casa de Misericòrdia ofereix informació i consulta documental i bibliogràfica en la sala de l’arxiu, per correu o per e-mail. L’accés a la consulta de la documentació que integra l’Arxiu Històric Casa de Misericòrdia de Barcelona, es regeix segons la Llei 10/2001 de 13 de juliol, d’arxius i documents.

 Més informació

Notícies & Jornades

Trobada de Famílies de la Residència Infantil Elisabets

Trobada de Famílies de la Residència Inf…


Aquest passat dissabte, dia 15 d’octubre…

Estiu a Can Masriera

Estiu a Can Masriera


Donem la benvinguda a la tardor i amb el…

Colònies Residència Infantil Elisabets

Colònies Residència Infantil Elisabets


Cada any els nens i nenes de la Residènc…

El nostre model d'intervenció Social

El nostre model d'intervenció Social


CARACTERÍSTIQUES DEL MODEL D’INTERVENCIÓ…

Contacta amb nosaltres

 

Formulari de contacte

Si necessita informació sobre la fundació, aixi com sobre les nostres activitats, cursos, tallers o vol concertar una visita. Si us plau ompli aquest formulari i ens posarem en contacte amb vostè

Please type your full name.
Entrada no válida
Entrada no válida
Invalid email address.
Please tell us how big is your company.
Entrada no válida

RESPONSABLE TRACTAMENT: FUNDACIO PRIVADA CASA DE MISERICORDIA DE BARCELONA FINALITAT: Atendre la sol·licitud de l’usuari.
LEGITIMACIÓ: Consentiment de l‘interessat.
CESSIONS: No es preveuen cessions, excepte per obligació legal o requeriment judicial. DRETS: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació, portabilitat, revocació del consentiment. Si considera que el tractament de les seves dades no s’ajusta a la normativa, pot acudir a l’Autoritat de Control (www.aepd.es).

INFORMACIÓ ADDICIONAL: https://fcmb.org/index.php/ca/politica-privacitat-ca

Invalid Input
Invalid Input
ADREÇA C/ Elisabets, 8-10
08001 Barcelona
Tels. 93 302 16 92 - 93 302 71 29
Fax. 93 318 23 67
e-mail. fcmb@fcmb.org

Veure al mapa